Menu
Discută cu specialiștii noștri
anvelope de sezon

Importanța anvelopelor de sezon

AnvelopeX 8 ani ago 0 785

Performanțele unei mașini sunt influențate foarte mult de calitatea anvelopelor folosite. Indiferent de tipul mașinii pe care o conduci, aceasta nu se va comporta așa cum îți dorești la drum, dacă nu ești atent și la calitățile anvelopelor cu care este echipată.

Există trei tipuri de anvelope, deoarece fiecare dintre ele se adresează anumitor condiții meteorologice sau de carosabil, așa că este foarte important să ai mașina echipată cu anvelope corespunzătoare, în funcție de sezon.

Anvelope de vară

Anvelopele de vară sunt ideale pentru autovehiculele care oferă performanțe ridicate, construite special pentru viteză și pentru agilitate. Aceste cauciucuri oferă manevrabilitate ridicată, ușurință în viraje și capacitatea de frânare rapidă. Acest lucru se datorează modelelor specifice ale benzii de rulare și a componenților din cauciuc, care oferă o precizie mai mare pe carosabil. Modelele benzii de rulare pentru anvelopele de vară au mai puține caneluri și pun cauciucul în contact cu drumul. Sunt create astfel încât să fie cât mai ușor de manevrat, chiar și când temperaturile sunt mai ridicate.

Compușii benzii de rulare pentru anvelopele de vară sunt proiectați astfel încât să rămână flexibili, pentru a permite o mai bună tracțiune și aderență. Anvelopele de vară nu sunt atât de adânci în banda de rulare, iar acest lucru oferă o mai bună stabilitate atunci când este vorba despre mașini care pot atinge viteze mari.

Caracteristicile dimensionale (lățimea anvelopei sau diametrul jantei), capacitatea de viteză, precum și alte caracteristici de design sunt motivele pentru care anvelopele de vară oferă performanțe mai bune pe carosabilul umed sau pe cel uscat, chiar și pentru mașinile sport, care pot atinge viteze mari. Deși poate părea surprinzător, anvelopele de vară oferă performanțe mai bune în condiții de carosabil umed, datorită modelelor benzii de rulare care ajută la evacuarea apei și la prevenirea efectului de acvaplanare.

Șoferii care conduc mașini ce oferă performanțe foarte bune în materie de viteză și agilitate, sau mașini sport, trebuie neapărat să utilizeze anvelope de vară atunci când este cazul. Doar astfel pot profita cu adevărat de pe urma calităților mașinilor respective.

Anvelope de iarnă

Atunci când conduci pe timp de iarnă, contează foarte mult să ai anvelope potrivite, care să facă față condițiilor meteorologice. De la zăpadă la gheață, drumurile de iarnă sunt extrem de imprevizibile. Aceste condiții meteorologice reprezintă o adevărată provocare pentru anvelopele care trebuie să ofere performanțe foarte bune în materie de tracțiune. Combinația dintre temperaturi scăzute, gheață și zăpadă este foarte periculoasă pentru anvelopele de vară, așa că merită să investești într-un set de anvelope bune pentru iarnă.

La temperaturi extrem de scăzute, cauciucul benzii de rulare al unei anvelope de vară se întărește și nu mai oferă suficientă tracțiune. Pentru a combate acest lucru, compușii de cauciuc ai benzii de rulare de la o anvelopă de iarnă sunt proiectați pentru a rămâne flexibili, chiar și la temperaturi foarte scăzute.

O caracteristică unică a anvelopelor de iarnă o reprezintă adâncimea benzii de rulare, care reduce acumularea de zăpadă și oferă o tracțiune mai bună. Aceste modele sunt proiectate pentru a aduna zăpada și noroiul și pentru a expulza apa.

Nu în ultimul rând, anvelopele de iarnă dispun, de asemenea, de un număr mai mare de muchii adânci, sau cu alte cuvinte, fante mici în banda de rulare care asigură tracțiunea pe gheață.

Anvelope all season

Toate anvelopele all season dedicate oferă performanțe versatile și sunt proiectate pentru condus într-o varietate de condiții, inclusiv drumuri umede sau drumuri de iarnă, în climat mai blând.

Recomandate in cazul unui rulaj anual de pana la 10.000 km, anvelopele all season au adâncimi ale benzii de rulare moderate și compuși de cauciuc care sunt proiectați pentru a asigura o durată de viață a benzii de rulare mai lungă decât a anvelopelor de vară. Anvelopele all season se găsesc pe piață în diferite dimensiuni, tipuri și modele, pentru a fi utilizate pe o gamă largă de vehicule, de la autoturisme mici, la sedan si SUV-uri. Ele tind să ofere confortul la rulare, manevrabilitatea și alte atribute de performanță acceptabile  pentru majoritatea șoferilor.

Anvelopele all season se comportă bine pe vreme caldă, dar nu oferă o aderență la fel de bună ca anvelopele de vară, ceea ce influențează anumite performanțe cum ar fi manevrabilitatea în viraje sau timpul de frânare. De asemenea, pot fi utilizate cu succes și în condiții de iarnă, dacă vremea este mai blândă.

Toate anvelopele all season sunt capabile să asigure tracțiunea în timpul iernii, dar nu sunt cele mai bune anvelope pentru utilizarea în condiții de iarnă serioasa. Conducătorii auto care trăiesc în zone unde există condiții climatice specifice iernii, trebuie să ia considerare faptul că anvelopele de iarnă sunt cele mai potrivite în astfel de situații.

Pentru că anvelopele all season îmbină anumite performanțe ale anvelopelor de vară și ale celor de iarnă, acestea sunt de multe ori o opțiune bună pentru conducătorii auto din zonele cu climă moderată și condiții de conducere normale, fără temperaturi extreme.

Așadar, fiecare tip de anvelope oferă anumite performanțe și se pretează pentru anumiți șoferi, în funcție de tipul autovehicului, modul de utilizare al acestuia sau condițiile climaterice. Indiferent ce tip de anvelope ai nevoie, în magazinul de anvelope anvelopex.ro, găsești produse de calitate la prețuri foarte bune. Nu trebuie decât să consulți oferta noastră, să plasezi comanda și de restul de ocupăm noi!

Distribuie prietenilor tai: Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on email
Email
Written By

Leave a Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *