Connect with us

Anvelope • opinii, păreri, recenzii

Cum să adopți un stil de condus ecologic?

Sfaturi pentru condus ecologic

Informații utile

Cum să adopți un stil de condus ecologic?

Majoritatea mașinilor moderne sunt create pentru un consum redus de carburant. Cu toate acestea, și modul în care îți folosești mașina influențează consumul de carburant și, implicit, impactul pe care mașina ta îl are asupra mediului.

Condusul ecologic înseamnă conducerea unui autovehicul astfel încât consumul de carburant să fie cât mai redus, la fel ca și cantitatea de noxe emise în aer. Nu în ultimul rând, șoferii care adoptă un stil de condus ecologic au un risc mult mai mic de a produce accidente. Așadar, adoptarea acestui stil de condus nu numai că te ajută să economisești bani, dar te ajută și să devii un șofer mai bun.

Dacă ai grijă de mașina ta, ai grijă și de mediu

Pentru a consuma mai puțin carburant, trebuie să te asiguri că ai grijă de mașina ta. O mică investiție în service-ul și mentenanța mașinii tale te poate ajuta să faci economii mari pe termen lung.

Verificările regulate asigură eficiența motorului, iar un motor care funcționează bine, te ajută să consumi mai puțin. De asemenea, este important să alegi uleiul de motor care se potrivește cel mai bine necesităților mașinii tale.

Asigură-te că ai suficientă presiune în anvelope. Prea multă sau prea puțină presiune influențează performanțele anvelopelor pe care le folosești, iar acestea pot deveni un factor de risc în producerea accidentelor.

Schimbă bateria atunci când este necesar. În general, bateria se schimbă cam la 3-4 ani. Pe lângă problemele cu pornirea mașinii, o baterie uzată va determina alternatorul să încerce să încarce mereu bateria, ceea ce duce și la o risipă inutilă de carburant.

Siguranța la drum te ajută să faci economii

Nu îți încărca excesiv mașina. Verifică din când să nu ai obiecte de care nu ai nevoie în portbagaj, pentru că orice greutate în plus îți poate suprasolicita mașina. De asemenea, nu lăsa motorul pornit dacă staționezi mai mult de câteva minute. Nu în ultimul rând, nu folosi climatizarea decât atunci când ai cu adevărat nevoie.

Când ești în trafic, evită să accelerezi sau să frânezi brusc. Atunci când faci asta, folosești mai multă forță decât este necesar pe pedala de accelerație sau pe frână. Pe lângă faptul să este un stil de condus agresiv, nu faci decât să irosești inutil resursele pe care le ai.

Folosește anvelope ecologice

Pe lângă întreținerea mașinii și stilul de condus, anvelopele pe care le folosești sunt importante dacă vrei să adopți un condus ecologic, mult mai economic. Anvelopele ecologice sunt fabricate în mare parte din materiale reciclabile sau biodegradabile, care au un impact mult mai redus asupra mediului, ceea ce înseamnă și mai puține noxe eliminate în aer.

Totodată, anvelopele ecologice sunt astfel create încât să permită un consum redus de carburant, fiind astfel mult mai prietenoase cu mediul, dar și mult mai accesibile pentru orice șofer. În ceea ce privește prețul, există deja mai multe tipuri de anvelope pe piață, majoritatea producătorilor importanți având pe piață modele de anvelope ecologice la un cost asemănător cu cel al anvelopelor obișnuite.

De exemplu, gama de anvelope Pirelli include mai multe modele, printre care Pirelli Scorpion Verde și Pirelli Cinturato. În mod special Scorpion Verde se remarcă prin durata mare de viață și prin faptul că pot fi utilizate chiar și pe teren ușor accidentat, fiind astfel ideale pentru șoferii care se aventurează la drumuri mai lungi.

Și Bridgestone oferă opțiuni în ceea ce privește anvelopele ecologice. Bridgestone Ecopia este un model de anvelopă ecologică, creată pentru a reduce consumul, prin reducerea căldurii care este generată în timpul utilizării. Este o anvelopă care poate fi utilizată pe carosabil umed sau uscat, având caracteristicile unei anevlope all season performante.

Anvelopele ecologice EfficientGrip de la Goodyear beneficiază de o tehnologie specială, care combină o structură ușoară cu un compus avansat al benzii de rulare, pentru a oferi mai multă flexibilitate și pentru a reduce astfel emisiile de dioxid de carbon. Compusul pe bază de siliciu al anvelopelor asigură o durată de viață îndelungată, astfel încât sunt mult mai economice.

Și în privința anvelopelor mai ieftine există variante ecologice. De exemplu, Ecsta sunt anvelope ecologice produse de Kumho, care folosesc tehnologia pe bază de siliciu și profilul asimetric al benzii de rulare pentru a oferi siguranță și comfort chiar și pe suprafețe umede. În plus, au o bună longevitate și un randaent kilometric ridicat.

Acestea sunt doar câteva exemple, însă în funcție de buget și de necesități, există numeroase alte variante pe piață pentru cei care doresc să folosească anvelope economice și mult mai prietenoase cu mediul.

Distribuie prietenilor tai: Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on email
Email

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Informații utile

Cele mai noi articole

Contact

Ne puteți contacta la:

Tel: 0784.218.046
E-mail: office@anvelopex.ro
Web: AnvelopeOnline.net

sau la sediul nostru din Sibiu, str. Victor Hugo 2.

Facebook

To Top