Connect with us

Anvelope • opinii, păreri, recenzii

CASCO si anvelopele de iarna!

Informații utile

CASCO si anvelopele de iarna!

Incepand cu 1 noiembrie 2011, de cand a fost introdusa obligativitatea anvelopelor de iarna sau all-season (M+S) in sezonul rece, au inceput si dezbaterile vizazi de plata despagubirilor CASCO in cazul accidentelor petrecute in conditii de zapada/polei/gheata , in care sunt implicate masini ce nu sunt echipate cu anvelope de iarna.

Soferii care au asigurare CASCO risca sa nu mai primeasca desbagubiri in cazul unui accident pe drumurile inzapezite, daca nu au cauciucuri de iarna.

Companiile de asigurari au dreptul de a refuza sa plateasca integra l (a se intelege ca vor plati doar partial, nicidecum deloc) daunele celor care au asigurare CASCO, daca clientul care a fost implicat in accident nu a respectat legea.

De exemplu, daca soferii sunt implicati in evenimente rutiere in care si-au avariat masinile pe drumurile inzapezite, fara a avea cauciuri de iarna, acestia incalca legea, prin urmare pot fi tratati diferit de asiguratori.

Tratamentul diferit aplicat daunelor provocate in situatii de acest tip are legatura numai cu politele de asigurare de tip CASCO, nu si cu cele de tip RCA. In acest caz, cel pagubit nu este vinovat de nerespectarea legii si este exclusa posibilitatea refuzului platii despagubirii. RCA este o asigurare obligatorie, fata de CASCO, care este facultativa.

„In principiu, asiguratorii CASCO ar trebui sa despagubeasca integral clientii, indiferent daca acestia au sau nu anvelope de iarna. Totusi, in cazul in care contractul contine excluderi explicite, si inteleg ca sunt unele companii care au asemenea clauze, asiguratorii au dreptul legal de a refuza, integral sau partial, plata, daca autovehiculul asigurat nu a fost echipat corespunzator”, a declarat Sorin Greceanu, directorul general al Fondului pentru Protectia Victimelor Strazii.

Aceste masuri ale asiguratorilor pot fi luate numai in cazul in care accidentul a avut loc pe un drum inzapezit. In caz contrar, clientul va fi desbagubit integral, intrucat nu este obligat sa echipeze masina cu anvelope de iarna daca circula pe drumuri care nu sunt acoperite cu zapada, polei sau gheata.

De exemplu Generali Asigurari aplica o franciză de 30% din valoarea pagubei pentru daunele survenite în timp ce maşina era condusa pe drumurile publice in perioada 1 noiembrie-28/29 februarie fara ca aceasta sa fie dotata cu anvelope de iarna.

In unele tari din Uniunea Europeana, precum Germania, Austria, Suedia sau Letonia, asiguratorii nu mai platesc despagubiri clientilor care au incalcat legea.

Recomandarea noastra este sa va echipati masina cu anvelope de iarna in sezonul rece pentru a evita orice fel de neplaceri si pierderi financiare, iar daca acest fapt nu este posibil din motive intemeiate va sugeram sa cititi cu atentie contractul de asigurare CASCO si excluderile acestuia inainte de a incheia o asigurare de acest tip.

 

Distribuie prietenilor tai: Share on facebook
Facebook
0
Share on linkedin
Linkedin
0
Share on email
Email

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Informații utile

Cele mai noi articole

Contact

Ne puteți contacta la:

Tel: 0784.218.046
E-mail: office@anvelopex.ro
Web: AnvelopeOnline.net

sau la sediul nostru din Sibiu, str. Victor Hugo 2.

Facebook

To Top